Såg

Idag har det varit riktigt jävla varmt :D , jag har lagt stenar på ett annat ställe och försökt såga upp lite träd. men kedjan blir slapp helatiden. det är förmodligen för att det inte var nån olja i och nu är inte tänderna vassa heller. men ska köpa olja och en vässare i morn.

Nyss var vi iväg till nån liten stad här i närheten och hämtade ett gammal piano med änglar på. jag fattar inte hur ett piano kan väga så mycket.

Igår var jag med johan och hans kompis och spelade golf i malmesbury. ganska små och kompakta golfbanor men fint. johan och hans kompis sköt sina bollar långt åt helvete utanför banan åt höger och vänster och jag gick och småsköt lite i mitten. så höll det på mest helatiden.

Hoppas inte det blir kallt i morn som weatherman säjer.


ha det bra
/ T

Sten

Idag har det rengat som fan! "es hat chrien" som man säjer på afrikaans. jag har lagt stenplattor ute i regnet. sen när jag var klart så blev det inte bra tyckte diana så jag var tvungen att lägga om dem. mer jobb än hon tror. stenarna var sylvassa. men efter några timmar blev jag klar. sen har jag setat och pratat med johan när han lagat risotto med 1000 olika ingredienser.

Gång

Vi hörs!
/ T


Ny hund

I helgen så har jag inte gjort någonting speciellt så jag orkade inte skriva något. och i lördags så var internet nere för att det var storm.

Det har kommit en ny hund till oss nu som de döpt till franky. usch. jag tycker mer om josefins förslag på teuquila. det är en tjej schäfer som tror att hon är topdog. hon försöker läxa upp ziggy när han går till någon av hennes people. så jag har fått tagit på mig rollen som uppfostrare. det största problemet är att hon jagar katterna. jag får se om jag kan få nå ply på henne. svårt bara att hinna efter när hon drar efter katterna. jag har iaf fått nån slags tryckluftsbehållare som jag kan trycka på som avbryter unwanted behaviours. det blir som ett orm schhhhh ljud.

Franky

/ T

Dragonridge

Hej!

I dag så har jag gjort mycket! i morse så har jag för första gången klippt en afrikansk gräsmatta med en afrikansk gräsklippare. ett koncept som inte är det bästa. den jävla klipparen höll ju på att lägga av helatiden. till slut hitta jag felet. den fasttejpade tännhatten hade ramlat bort och satt lös. sen så gick den ett tag men sen la den av så jag var tvungen att dra igång den ja då gick ju så klart startsnöret av. så jag var tvungen att plocka isär hela mekaniken för att få ut ny tråd så när det var fixat och jag skulle dra igång den, ja då höll hela motorn på att lossa. hela plattan den satt fast på hade spruckit. Jag gav upp.

Afrikansk standard

Ja efter jag hade försökt klippt gräsmattan så kom det ett gäng fransmän hit på vinprovning och mat. så jag var ju såklart tvungen att servera och plocka bort tallrikar och skit. jag kan inte sånt, jag har inte gått hotell och restaurang. usch. jag fick bra kontakt med deras chafför iaf en liten man. han sa att han gillade volvo så fort jag presenterat mig och sagt att jag kom från sverige.

Fransmän

Efter de käkat klart så åkte jag med dem en bit upp i berget men jag tyckte det var så fjuttit att inte åka längre upp så jag fråga johan om jag fick åka upp själv. det fick jag. så jag tog bilen och drog iväg. fy fan vilken jävla väg asså. meter djupa hål och stora stenar överallt och 90 graders kurvor med 45 graders lutning på. kännde mig som en såndär lastbilsrallyförare. tur att det var en stark diesel med diffspärr. utsikten var enastående helt sjukt vackert. efter cirka 40 minuter så var jag uppe på toppen av berget ( det enda stället man kan vända på ). Jag har nog aldrig varit på ett så häftigt ställe som där. hett som ett helvete var det också (bra).

På väg upp

Uppe

En liten bagge

Häftig bild tycker jag

Me

Att åka upp på dragonridge vad nog det häftigaste jag gjort! helt otroligt!
Godnatt!

/ afrikanen

Kaapstad

I dag var vi in till cape town och hämtade dianas mamma som är 86 år gammal från sjukhuset. vi skjutsade hem henne och åt en pajj. sedan hämtade vi labels och satte dem på vinflaskorna som vi fixa igår och efter det åkte vi runt och levererade till olika ställen i kapstaden. jag fick köra hem för att johan orkade inte. diana sov bak i trucken.

nu har de något slags möte här mot att det är några som vill bygga en flygplats med massor av hus där man ska ha ett garage för bilen och ett för flygplanet. så är det bara att ta ut flygplanet åka upp på runwayen och dra iväg. då kommer det bli mycket oljud här med 40 flygplan flygandes över huvet. anyways nu ska jag gå och höra vad de har att säja. byebye

Den här lilla filuren kika på mig när jag lasta bilen.


Utanför tryckeriet i kaapstad


Me

/ tim

Rör

Nyss var vi in till malmsbury och köpte dräneringsrör till farmarbetarnas skola. sen var vi och köpte hamburgare. jäävlar va gott tänkte jag och så fråga johan om vi skulle ta den här nya burgaren. ja den såg god ut så vi köpte den. fyyy faaan! vad äcklig den var. det visa sig att den smaka som den traditionella syd afrikanska korven gör, som jag fick äta här omdan. det var den absolut äckligaste burgaren jag någonsin ätit. den smaka skit :D det är tur att jag sympatiserar med bear grills, överlevnadsexperten som får äta alla möjliga sorters insekter och kryp för att överleva. jag känner att jag också måste ha den inställnigen för att överleva i denna matkultur.

jag har sakt åt johan att han får göra smörgåstårta till mig. han skulle testa bara han fick receptet. så jag får väl leta på nått bra och börja översätta.

btw jag tror jag har listat ut hur afrikaans låter. det låter som arabiska blandat med ryska. "haaatbar misch hat canola briicht nietz" så låter det ungefär.

så nu ska jag iväg till skolan igen och vänta på en lastbil som ska komma.


/ impz

Vin

Nu på morgonen har jag och johan hämtat upp några flak vin som vi har värmt dit plast över korkarna på, med en skitdålig sprillans ny värmepistol och satt vinen i lådor. i morn ska vi ta upp dem igen och sätta dit den stora labeln.

här regnar det och regnar. de säjer att det aldrig har vart så här dåligt förr, så jag har tur jag.

/ TH

Hunden

Idag så har jag inte gjort så mycket. det kom hit en lite hund från granngården som har varit här och lekt med ziggy hela dagen. fy fan va kool den var. den hoppa och sprang och hade sig helatiden. skiiit kool.

Ziggy och Hunden

Det enda arbetet jag igentligen gjort idag är att jag har sågat upp en gren som ramlat från ett typ 1000 år gammal träd. när jag stod och sågade kännde jag att det var blött på byxorna, och när jag kolla så märkte jag att bensinlocket hade hoppat bort och jag hade fullt med bensin över byxorna. så jag har gått runt och luktat bensin idag. jo jag har också fått hjälpt till med att backa upp deras mail och adresser.


/ T

Körning

Haha fy fan i morse var det dags för min första biltur. lite knepigt var det att köra på fel sida och att åka åt fel håll i rondellerna. ja eller jag har bara sätt en enda rondel här. dem har något konstigt system där den som kommer först till korsningen får köra eller nått sånt :D iaf så hade jag gasen i botten helatiden men blev omkörd av alla endå. vädret var inte det bästa för att för första gången testa vänstersidan. det regnar och det är så dimmit att man bara ser typ 3-4 meter framför bilen och dimma på alla rutor så jag såg fan inte mycket asså. ännu värre är det att dem inte har lysena på. och de som har dem på ser man iaf inte för de är som två 10w lampor som lyser. det läskigaste är att långtradarna har säms lysen av alla. när jag skulle blinka råka jag dra på vindrutetorkaren istället haha :D men efter ett tag gick det bra. vi kom hem säkert igen :D johan tyckte jag var duktig "no problems eehj?

en annan sak som jag tycker är väldigt lustigt är när dem säjer "djaaa" hela tiden när dem pratar. tror inte vi ska göra så mycket mer idag för det är så dåligt väder. storm typ. ska försöka få upp en bild på trucken sen så ni får se hur den ser ut.

miss you fini!

/ iimii

Marknad

jag har precis kommit hem från en marknad utanför malmesbury. var typ en marknad där handikappade hade gjort grejer. de är rätt så underhållande när de går runt och bråkar med varandra. :D

just nu ligger jag i sängen och tar det lugnt och dricker JIVE "the cool cool drink". den är inte god men jag köpte den för det var så häftig orange färg på den. brevid mig ligger terroristen, en katt som river en och biter en så fort man försöker klappa den :D

Jive "the cool cool drink"

nu ska jag vila ett tag, uppdaterar senare. hej så länge!


/ tim

Modell

Heeej!

i morse gick jag upp kl 07.30 för att åka till malmesbury med johan för att plocka upp lite vin och olika saker på vingårdarna omkring stan. med oss på flaket hade vi några av personerna som jobbar här på gården för att de hade fått lön och ville in handla. när vi släppt av dem och gjort våra ärenden så stanna vi vid en affär i malmesbury och handlade och köpte tandborste till mig eftersom jag såklart glömde min hemma. det var synd att jag inte tog med mig kameran för det är skit fint på landet. fast det går nog inte att fånga på kort iaf på grund av att det inte blir samma sak med alla berg och så som i verkligheten. jag tror att jag och johan var dem enda vita i helavstan.

ziggy badar

när vi kom hem tog jag med hunden och gick upp för berget en bit och hamnade mitt i en bi farm typ. jag tyckte att det var lite väl myckt surr så jag stanna upp och fick plötsligt syn på alla bon.

vin odling

vad mer?

joo jag har fått hjälp till och bära stolar och bord och andra grejer för det kom hit en fotograf som skulle ta bilder av gården och sätta in det i en broschyr eller hur det stavas. så jag fick sitta modell. hhahhaha. Jag skulle sitta och meditera med bena i kors men eftersom jag är så jävla stel så gick det inte. jag var tvungen att sitta på en kudde för att kunna få ner benen någotsånär iaf. sen så fick jag också posa lite som karatekid i en profilbild som tur är. sen nån bild där vi sitter runt ett bord och dricker vin.

jag ska försöka att komma över bilderna och lägga upp dem här sen. men eftersom jag sitter på en radiolänk till ett ryskt 56k modem så tar det ju ungefär en dag att skicka upp en bild.

/ impidimpi

Fynbos

vingården och hunden ziggy eller siggy


mitt rum

nu är jag framme på gården, tack och lov! frygresan var inte så farlig jag kolla på forbidden kingdom och my name is earl och scrubbs. sen sov jag ett tag sen när jag vakna var jag framme.

johan hämta mig på flygplatsen efter att ha väntat länge på mig. det tog en jädra tid i tull och i växelstället för att killen var tvungen att räkna pengarna minst 10 ggr. vi åkte till hans son peter och lämna lite vin och till ett stället till. när jag kom hit upptäckte jag att jag inte kunde hitta min eladapter och tänkte faaan! men jag hitta den till slut jag hade för mig att jag hade lagt den på ett ställe där jag skulle hitta den lätt. så nu skulle det ju vara kul med lite bilder men jag har lite problem med det för tillfället då det inte går att ladda upp med safari. men jag fixar firefox snart och laddar upp lite. nu tänkte jag gå ut och kika lite vad folk sysslar med. hej så länge!

ps.
saknar dig josefin
ds.

/ afrikanen i afrika.  



Heathrow

nu sitter jag på heathrow i london och väntar på att jag ska få veta vilken gate jag ska till.

flygresan från sverige gick bra! (jonathan hade ju talat med kapten)

när jag kom hit så fick jag ett hjärtligt mottagande då en italienare (tror jag) skicka en stor papprulle på min fot!
sen var det nån engelsman som på extrem brittisk engelska fråga nåt om mat tror jag. jag fatta ingenting faktiskt. 

jag har gått runt och kikat lite i affärerna men jag hittar ingen reseadappter :( bara massa skit brittadaptrar.

vad har jag mer gjort? .. joo jag har fipplat med wlanet som till en början vägra att funka så jag kommer säkert få en en fin räkning på de där jävla skiten. Jag böt wlan till en annan levrantör eller vad man ska säja och då funka det dirr.


/ afrikan på heathrow kl 16.45 lokal tid.

Andra sprutan

Igår var jag till västerås och tog den andra hepatit sprutan, så nu är jag redo för avfärd. Nu ska jag ha skydd i 6 månader men efter den tredje sprutan så ska man tydligen ha skydd i 20 år.

jag vet inte vad hepatit är.

Idag tänkte jag att jag skulle försöka börja packa lite smått och lägga in musik på podden och rätt spel på psp:n.
Så jag har lite att syssla med idag.

Bara 2 dagar kvar nu.

/ blivande nervös afrika resenär

RSS 2.0