Spindlar & Vatten

Igår så åkte vi upp till bergsstugan för att ta bort spindlar. Jävla äckliga svarta änkan spindlar. Jag stod och fotta dem med handen brevid deras bo när johan sa att jag nog skulle ta bort den för att de kan lätt döda en människa. Så jag kommer aldrig sova i den stugan.

Idag så har jag fått nya lagom deprimerande arbetsuppgifter. Jag ska gräva upp en jävla massa bevattnings slangar och dra om dem. Värst är att ledningarna går inne i stora jävla buskar. Och de har ingen koll på vad som är vad. 100 stycken slangar och 1000 stycken kranar. Och tre pumpar som går härs och tvärs. Det finns inte en skruvmejsel eller en skiffnyckel eller en spade. Det kommer bli lätt. Får se om jag får ordning på det innan jag dör av depression.


/ T

Veckan

Tjenare!

Veckan har varit relativt lugn på gästfronten. Har försökt få ordning på poolen men det är helt omöjligt, filtrena blir igentäppta på 10 minuter. Någon som har någon bra ide om hur man renar en pool som inte går att tömma.

Anyways så har jag försökt att ta tag i konditionen igen och jag gjorde ett försök på att springa upp för berget. Men ack.. Det gick inte allst. Jag var astrött redan när jag kom fram till berget. Så jag fick varva med att springa och gå. Ziggy var också med. Men det måste vart jobbigt för honom med den där pälsen i hettan.

När vi kom tillbaka så käka vi lite och sen gick vi och solade vid den grumliga poolen, eller ziggy solade inte han låg i skuggan. Sen har jag också tvättat. allt hänger nu på tork så ska snart gå ut och hämta in kläderna.


















































vi hörs!

/ Afrikan

weekend

Heejsan!

Helgen spenderade jag i Kapstaden. På fredagen när jag kom dit så åkte jag till Waterfront och strosa lite sen var jag också in på aquariumet och såg enorma fiskar och hajar och sköldpaddor och rockor. jag stannade där och väntade en halvtimme på att de skulle mata sköldpaddan och rockan. Det var rätt så häftigt.


Stora kräftor


A shark and a stingray

På Lördagen så åkte jag först till Camps bay brevid Clifton beach vid seapoint. Det var riktigt varmt och jag brännde mig lite i nacken, axlar och ansiktet. Dock så var inte vattnet lika varmt, jag skulle uppskatta vattentemperaturen till lite drygt -20 grader. Så klart så badar inte jag när det flyter runt isblock och pingviner. Efter strandbesöket så åkte jag vidare till Linbanestationen upp till Table Mountain. Och den här gången hade jag batteri i kameran. Vilken utsikt det är uppe på berget och det är helt knäpptyst och lugnt. Efter det att jag vandrat runt ett tag så stannade jag vid restaurangen och käka en god pizza med mycket ost.


Upper cablestation


Jämför med vyn från Bondgårdsberget.


Kortet taget av Bruno från Världsbanken ( inkomst 120 000 kr / mån )


God pizza! förra gången hade jag inga bestik då var det svårt att äta all ost.

Ha det bra
/ T

Stressigt värre

Hejsan!

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Det är för att det har varit så stressig och jag har inte haft något rum så jag har inte kunnat packa upp min grejer någonstans.

Howard och Ingrid och deras vänner Ivar och Jana och Sonja kom på besök till gården förra veckan på fredagskvällen och stannade till söndag morgon. Ett kort men intensivt besök. 20 flaskor vin gick åt på de en och en halv dagarna de var här. På fredag kväll när de anlände så åt vi middag och Dianas son Peter och hans flickvän var också här. På dagen hade jag och Peter tappat upp 700 flaskor vin. På lördagen gick vi alla ut på en vandring upp till ett ställe här i närheten som kallas "magic forest" eller nått. Sedan efter det så tog vi bilen upp på berget och kolla på utsikten och plockade stora vildblommor. Morgonen efter så åkte alla vidare.







Och dagen efter det så kom det ett gäng på 15 pers från hjälporganisationer värden över som skulle gå igenom någon bok för hur man bygger en organisation. Jag förstår inte riktigt vad dem syssla med för det enda de gjorde var att dansa och sjung afrikanska sånger. Jävla dårar. Det har varit grymt stressig och passa upp på dem och servera och duka och ta bort och greja med allt, för de verkade totalt handikappade. De frågade till exempel om de kunde få salt när saltet stod lite längre ner på borde bara. Så höll dem på med i princip allt. Jag kan inte förstå att folk från hjälporganisationer kan vara så dumma. Jag har fått sovit uppe i pavilionen som är ett stort tält. och iskallt på natten så nu har jag blivit förkyld och ont i halsen, usch. Men nu har iaf alla åkt hem och nu har sommarn kommit tror jag. 30 grader varmt idag, riktigt skönt.

ps
    saknar dig josefin!
ds

/Tim

Winemaking

Heeejsan!

Nu är jag själv på gården och altså boss. hehe

I förrgår så tappade jag och Peter ( Dianas son) upp vin på flaskor och korka. Det blev en hel del, ungefär 400 flaskor. Igår så förberädde vi för fredagens tappning, vi ska försöka hinna med 650 flaskor då.

Idag så har jag satt upp ett staket och fixat i ordning 8 boxar med cosmos rose vin. alltså det vinet vi tappa upp i måndags.
Jag har satt på märke och hatt och märke på hatten samt gjort boxar till dem och märkt upp dem.

En annan sak som hände i förrgår var att den nya hunden ( Franky ) jagade en konstig igelkott med 30 centimeters taggar, som den dessutom kunde skjuta ? :S . Det slutade med att franky blev skjuten 3 gånger i armbågen. men nu är hon okej. lite stapplig och så men annars bra. Jag har fått ansvaret  nu att ge henne alla hennes piller och spruta saltvatten i hennes sår 3 ggr om dan, vilket hon inte gillar.

Nånting är fel nu så jag kan inte ladda upp bilderna men jag lägger upp dem på www.mediafire.com/impz

Ha det bra!

/ T

RSS 2.0